La multe cladiri acoperisul este un spatiu abandonat. Astazi, la DSAMB acoperisul gri si scorojit a devenit o mica gradina, o sursa de oxigen si entuziasm, si de ce nu, o sursa de legume.
Grupul Grădini Urbane Comunitare a adus in zona Vitan, pe acest acoperis: rasaduri, pamant si multa munca.
Ce s-a obtinut:
(poza preluata de pe http://adevarul.ro/news/bucuresti/gradina-acoperisul-blocului-resit-cativa-bucuresteni-creasca-busuioc-rosii-terasa-1_53d611160d133766a8cd85f5/index.html )
Mai multe informatii am gasit pe grupul organizator: http://www.facebook.com/GradiniUrbaneComunitare , unde explica principiile combinarii plantelor, permacultura, cum se construiesc straturi inaltate, avantaje, tips & tricks etc. Daca doriti sa participati ca voluntar, scrieti-le.
Oare putem face la fel si noi singuri? Sa copiem ce au facut acolo e destul de greu, pentru ca implica studiu si cumparare materiale pt re-izolarea acoperisurilor, in ideea de a crea rezistenta la umezeala si sa suporte stratul de pamant. Ce am incercat eu este o mini gradina in containere, mobila, si mi-a reusit. Am folosit lazi de lemn de la ambalaje, lazi ce ajungeau la gunoi, si rezista destul de bine, desi unele au deja 2 ani de stat in ploaie si cu pamant in ele.
Ha, chiar langa munca mea e sediul, maybe I should go visit, hihi
RăspundețiȘtergeredaca ajungi, poti sa scrii despre. Imi doresc informatii 'la cald' de acolo.
Ștergere