luni, 1 februarie 2016

Matematica online


Matematica online - cea mai frumoasa dovada de dragoste pentru catedra


Este prima data cand caut online echivalentul orelor din clasa. Si uite ca sunt!
Un profesor extraordinar a predat la o tabla in fata camerei si filmele sunt...gratuite si publice.


Profesor Ioan Ursu: multumim!: http://mate-online-pentru-toti.blogspot.be/2016/01/lectia-783-inmultirea-si-impartirea.html

Povestea lui o gasii aici: http://www.dailymotion.com/video/xs0reo_persona-non-grata_tech
Va rog sa o ascultati in liniste, e o poveste despre generozitate - daca mai multi oameni ar fi ca el in doar cateva luni s-ar schimba viata elevilor si parintilor si viitorul tuturor.

11 comentarii:

 1. Multumesc tare mult pentru link ! Foarte util ! Imbratisari !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. si eu am gasit pe link cum sa explic ceva copilului! Ce inseamna sa caut acolo unde trebuie...
   Spor la mate!

   Ștergere
 2. Fain, dar copil de clasa a 3a(Franta) este depasit complet...ca doar nu stie inmultiri cu 2 cifre si nici ce-i aia distributivitatea inmultirii fata de adunare. In Romania asta-i nivelul clasei a 3-a???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. da, la 10 ani se face in Ro distributivitatea.

   Ștergere
  2. 10 ani e clasa a 5-a sau hai sa zicem a 4-a pentru cei care incep la 7 ani.

   Ștergere
 3. Ia sa mai calculez..cine incepe clasa 1 la 7 ani juma (ca acum se face 1 an de clasa pregatitoare inainte), termina clasa 1 la 8 ani , clasa a 2a la 9 ani, clasa a3a la 10 ani :)
  (mai am verisoarele in Ro cu copii un pic mai mari, si vorbesc cu ele)

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu ma gindisem la clasa pregatitoare. Dar n-o incep la 6 ani? Pe vremea mea erau putini cei care incepeau scoala la 7 ani. Se fac 13 ani de scoala in Romania?
  La mine copilul a implinit 6 ani cind era in clasa 1(echivalentul ei). Acum e cum ar veni pe a 3-a si are 8 ani.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cand au introdus clasa pregatitoare parintii care ii cunosc au evitat sa dea copii de 5 ani, astfel ca in clasa aia sunt copii de 6 dar si de aproape 7 ani.
   De ce atata graba - pana la urma tot la aceeasi varsta ies la pensie - doar ca pierd un an de gradi contra un an de munca...

   Ștergere
 5. Pe aici e la moda saltatul claselor, adica daca cine citi trece direct intr-a doua. Sunt unii care-s in avans cu 2 ani fata de colegii de clasa. Francezii mi-au explicat ca au doua avantaje aia care sar asa: in clasele de liceu pot repeta clasa fara sa fie mai mari decit colegii(am si cunoscut un caz asa, acum e la o facultate buna)...si alt avantaj mi s-a parut destul de meschin: ca sa intre cu un an mai repede in cimpul muncii, deci parintii ii intretin un an mai putin.
  Stiu pe cineva venit in Franta , care in Romania trebuia sa inceapa a 4-a, dar aici, dat fiind virsta , l-au bagat intr-a 5-a. Se descurca f bine, pentru ca el facuse in Romania mult mai mult decit materia de aici.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. sa te vaz ce explicatie socrilor /parintilor /romanilor ca am dat eu copilul la scoala de la 5 ani ca sa aiba sansa si libertatea sa repete vreo clasa in liceu :))))
   In rest iti confirm, programa romaneasca e mai avansata decat a altor tari, din pacate julatate din copii nu sunt capabili sa o inteleaga pt ca inca nu au maturitatea/dezvoltarea necesara.

   Ștergere
 6. Aici faza cu repetatul e vazuta ca o sansa, adica nu repeta cei care nu-s buni , ci aia care au un anumit potential si repetind clasa pot evolua.

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...