marți, 13 octombrie 2015

De ce incurajez cumparat/vandut la mana 2a pe grupuri locale

 De ce  incurajez cumparat/vandut la mana 2a pe grupuri locale?

1. nu imi usuca bugetul daca nu am planuit ceva din timp.
2. ma simt mai bine sa cumpar o rochie la mana 2a daca stiu ca banii raman local, la o familie, decat sa se duca la un magazin cu sediu social si taxe platite in ... Cipru.
3. familia care vinde (adica eu, sau vecina) va avea mai putine lucruri in casa, mai usor de intretinut
4. pretul si rapididatea achizitiei. Da, un mixer ce mie imi zacea acolo de cateva luni nefolosit va ajunge in bucataria cuiva in seara asta.
5. abia asa am inceput sa vad cati bani am cheltuit pe produse folosite de 2-3 ori. Tot ce am castigat din vandut de la inceputul anului asta am pus intr-un borcan. Da, am mai bagat mana in borcan, de 2 ori. Ssst. Si tot am 500 adunati. Valoarea e f. mare pt ca multe produse le-am vandut la 10-20% din valoarea initiala (doar cateva la 50%). Un calcul estimativ imi indica bani cheltuiti ...peste 4000 si asta in ultimii 2 ani. Si inca nu m-am luat de multe bucatarie :). 4000 sunt numai lucrurile inutilizate!
6. spatiu. Da, nu mai iau lucruri ce le voi folosi o data la 2 ani. Daca am nevoie stiu ca le gasesc la mana 2a, ieftin (dar deseori nu am mai avut nevoie :D ).  Nu mai am probleme cu spatiul si stochez ce utilizez (am gasit loc si pentru un sac de cartofi, pentru 10 kg de mere si 2 pungi de linte etc.), nu mai spal si sterg periodic de praf acele lucruri inutilizate(economie de bani, timp), nu mai stau sa le aranjez, sa nu mai zic cat de usor si cat reduc la costurile mutarii (inca stam cu chirie).
7. un lucru abandonat de mine devine util la altul.

Va aduc aminte ca aproximez  4000 cheltuiti inutil, da?. Si ma mai intreb de ce nu imi ajunge timpul si nici banii de avans de casa.
Si pentru asta imi repet ca Eu sunt dintodeauna toti banii necesari pentru manifestarea spiritului

7 comentarii:

  1. Inca n-am ajuns sa cumpar/vand. Eventual ceva lucruri de anticariat sau carti. Dar am dat multe in familie, mai ales haine bune pe care n-am ajuns sa le port fiindca am schimbat numarul :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vrut să îmi cumpăr scaune second, pe net le-am găsit mai scumpe decât alea noi, la SH erau ceva mai ieftine dar trebuia să mai investești în cuie, ciocan și meșter să ți le repare la loc așa se clătinau, până la urmă am renunțat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici eu nu prea am avut succes cu vandutul. Iar ama dunat doua geamantane de haine, ma gandeam sa mai incerc si ce nu vand donez. Doar ca trebuie sa ma pun pe treaba: spalat ca au stat in geamantan cateva luni, calcat, aranjat, fotografiat....si cand ma gandesc imi cam piere cheful...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu le-am vandut cu pret simbolic, la 10-20% din valoarea lor. De spalat le-am spalat, dar nu am calcat si nici aranjat, ca nu fac asta nici pt mine. Pozele le-am facut in set: 3 tricouri, 3 plovere etc. si vandut asa.

      Ștergere
  4. tocmai ca din astea fara valoare se cheltuie multi banuti.
    Eu am vandut multe si mici, unele la 10% -20% din valoarea initiala. Si am si cumparat lucruri ok asa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu am facut ordine in dulap si am strans 2 sacose cu haine frumoase pe care nu le mai port (unele sunt noi) si as vrea sa le vand, la un pret mic. Cum ai procedat cu vanzarea lor, unde ai postat pozele?

    Multumesc anticipat pentru raspuns,

    RăspundețiȘtergere
  6. eu am cateva grupuri locale pe facebook unde le-am pus la vanzare. Unele am facut si schimb. 3 din cumparatori au fost si colegi de munca si prieteni ( am facut si reducere).

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...