vineri, 16 octombrie 2015

Moduri de a castiga in plus intr-un oras

Daca salariul il putem bugeta si intinde atat cat e, un castig in plus temporar ne atinge fix cheltuielile dificil de bugetat: fie acoperit o datorie veche, de pregatit un concediu sau de ce nu: de strans bani pt o investitie.

O sa adun cateva moduri in care putem sa castigam in plus, profitand de avantajele orasului, comunitati marii:
1. curatat zapada. Da, vine iarna, inarmati cu o lopata putem curata casele/blocurile vecine/masinile vecine. Cine e mai indraznet poate sa faca 10-20 lopeti de zapada si sa le vanda la momentul potrivit
2. plimbat caini, tuns caini, dresat caini, tinut caini peste weekend. Ok, asta nu e de mine ca  am frica de caini, dar iubitorii pot profita de timpul liber si sa aiba grija de cainii  vecinilor: oamenii cu caini au un venit mai mare si au o disponibilitate (financiara) pt ele.
3. sondaje de opinie, client misterios. Chiar daca nu sunt castiguri mari, acestea pot inlocui fondul de distractie.
4. sa devin UBER. Cine are masina si timp liber isi poate oferi disponibilitatea de transfer/transport la anumite ore.
5. ajutor pt CV, consiliere cautare job, curs de limbi, curs de calculator, excel etc. Toate astea pot ajuta pe un alt adult ce isi cauta serviciu, si pot aduce si un banut usor de castigat;
6. babysitter. Intre vecini si prieteni sigur sunt unii parinti cu copii. Daca ai rabdare si te joci deja cu drag cu ei, le poti propune parintilor disponibilitatea pt babysitting, in caz de vecinii ies seara undeva si zi-le un pret modic. Mai bine platit este babysitting -ul de urgenta: doar sa fii disponibil.
7. ajutor menaj.
8. scos bani din talente: cusut draperii/scurtat pantaloni, reparat mobila/instalatie de apa, etc. pot scoate bani frumosi cu un efort sustinut de doar cateva ore.
9. fotografie. Daca ai aparat si ochi pt frumos, daca deja prietenii ti-au remarcat talentele, poti sa le propui o sedinta foto.
10. predat cursuri si ateliere. Aici o sa zic la ce am fost eu: atelier de cusut, atelier de decorat torturi, atelier de decorat biscuiti, atelier de recunoscut plante salbatice, si as vrea si un atelier de reparat pereti :)
11. meditatii si ajutor la teme. Da, sunt elevi in dificultate pt care parintii platesc.
12.ajutor la zugravit. Eu nu sunt zugravul magic, dar  cand ma voi muta, sigur voi avea nevoie de zugravit de dinainte, si nu pot sa fac singura tot apartamentul. Dar cu inca cineva, treaba merge mult mai bine in 2.
13. ajutor la mutat


Joburi part time:
-ajutor la hotel program de noapte (receptie, curatat camere, vandut la bar, etc). Mai ales in perioade de sezon maxim ( vara sau de sarbatorile de iarna)
-supermarket- lucru ca time-shift. De ex. orele de 18-20 pana la inchidere, sau in weekenduri sunt platite mai bine si nu cauta personal cu program intreg, ci doar de a completa anumite ore.
-deliver boy. Da, asta e de baiat: livrat mancare serile, flori, comenzi, pachete etc.
-ajutor periodic pt persoane in varsta sau cu probleme de deplasare. Sunt persoane ce au nevoie de cineva la fiecare 2 zile sa vina sa ii insoteasca la plimbare, sa le cumpere apa, piine, sa duca gunoiul.
-scris articole pt site-uri, administrat site-uri, asistent online etc.

Inchiriat;
-sub inchiriat garajul/locul de parcare
-subinchiriat o camera
-sub inchiriat unelte: bormasina, masina de tuns iarba, etc
-inchiriat masina.

Produs produse:
-pt doamne: prajituri, torturi, cozonaci, paine, chifle, macarons, oale de sarmalute etc. lucruri ce necesita migala si unele ca mine nu se pricep sa invarta sarmalute


Sper ca articolul o sa ajute fix pe acele persoane care nu isi dau seama ca exista mici solutii. Acum. Oricine poate castiga ceva bani, daca isi bat capul.

24 de comentarii:

  1. Eu vand produse Avon fara sa ma preocup in mod special, adica doar prietenelor si colegilor de birou. Fac o comanda in fiecare campanie, asta insemnand o data la 3 saptamani si castig in jur de 30-40 de lei fara sa fac nimic. Ba din cand in cand mai primesc si cate un produs gratis :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. felicitari!
      Mai adauga faptul ca tu iti iei produse mai ieftine dect daca le-ai fi cumparat din alte parti.

      Ștergere
  2. Eu am talente la lucru de mina sau facut prajituri, dar nu indraznesc sa vind. Fac si tort f bun Padurea neagra, cum rar maninci chiar si la mama lui in Padurea Neagra. Fac si macarons sau prepar foie gras, dar numai pt noi. Cu prajiturile ma scot ca duc in loc de ciocolata atunci cind mergem in vizita, deci economisesc. Demult , pe cind aveam de invatat am comandat de Craciun cozonaci si sarmale de la cineva: cozonacii erau de nemincat si sarmalele erau mult mai rele decit ale mele. Problema mea e ca nu stiu sa ma vind.
    Eu fac anchete pt Ipsos si cistig cam un bon de 15 euro la luna.
    Fac de 3 luni pe clienta misteroasa si luna asta o sa cistig ceva peste 200 euro...unde nu pun la socoteala mincarea rambursata la restaurantele unde anchetez, schimbul de ulei rambursat...si in vacanta m-oi duce cu copilul mic la o patiserie de lux(unde nu intru altfel , ca o consider de fitze) si trebuie sa-mi comand si salata si prajitura si ciocolata calda...
    In plus treaba cu clienti misteriosi e ca o terapie comportamentala pentru mine: ma invat sa am tupeu, sa mint(da, da, nu stiu sa mint) si sa vorbesc cu oamenii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici eu nu stiu sa mint si mi-e greu sa negociez: ma buseste rasul :))))
      Eu cred ca e important sa invatam sa valorificam talentele. Nu ne vom imbogati din astea dar vom castiga suficient la capitolul incredere.

      Ștergere
    2. cate talente ai Elena.... e pacat ca nu incerci sa vinzi prajituri sau alte dulciuri pe care stii sa le faci; de ce nu incerci sa faci niste poze frumoase sa iti faci un blog sau un cont pe Pinterest sau un cont de FB; nu tb sa castigi un SMIC din prima, dar macar mai faci un ban; te poti promova la scoala copiilor tai; faci niste afise frumoase cu poze ale prajiurilor tale si cu un numar de telefon... e pacat zau
      totul se face cu pasi mici, insa important e sa il faci pe primul, dupa vine de la sine :)

      Ștergere
  3. Nu pot, mi-e...jena(?)...habar n-am. Am chiar si sapun facut de mine, il tin doar pentru consum propriu, ca nu stiu in ziua de azi cine mai foloseste si ma gindesc ca poate pentru altii nu-i destul de bun. Si blog nu-mi fac pentru ca sunt multi altii mai buni ca mine. De fapt orice lucru as vrea sa fac, nu ma simt destul de buna...complexele astea vin din educatia mea.

    Deja sunt incintata ca reusesc sa cistig cu anchetele, mai ales ca pe zi ce trece primesc tot mai multe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am o colega, e englezoaica, cafe cupecakes in timpulliber si vinde printre cunoscuti, face si torturi pt colegii de la serviciu; a zis ca e pasiune si nu vrea sa faca din asta ocupatia principala, insa anul trecut in preajma Craciunlui a fost debordata de comenzi :)
      aduce si la munca cupecakes cand face; arata foarte fain, insa cremele nu sunt foarte pe gustul meu ca sunt ffff dulci, de simt ca ma arde pe gat (cred ca foloseste zahar din ala alb rafinat)
      si pune poze pe facebook :) a zis ca nu isi face blog sau site ca apoi daca nu face fata comenzilor :))))

      Ștergere
    2. La mine nu aspectul primeaza ,ci gustul. Zaharul il reduc foarte tare si de multe ori cind se poate pun faina de orez, ca sa n-aiba gluten. Asta vara la Sibiu intr-o piata de producatori era o tipa tinara care vindea niste prajituri asa de bune...de parca erau facute de mine :) Mi se parea fain cum vindea ea prajituri si lucruri facute in casa.
      Dar teoria mea e ca oricine poate face prajituri bune, trebuie doar sa ai reteta perfecta...de-aia pentru tortul Padurea Neagra am cautat mult pe situri nemtesti .

      Ștergere
    3. ia da)ne si noua reteta la padurea neagra perfecta!

      Ștergere
    4. Ti-am trimis-o, poti sa o dai cui vrea!!!

      Ștergere
    5. pls pune-o pe blog ca o vreau si eu :)
      sapt astea am "cerere" de tarta cu fructe insa in 2 sapt parca l-as incerca si eu :)

      Ștergere
  4. Hihi, eu ca femeile alea voalate: imi rezerv talentele strict pentru acasa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu mă ocup cu tricotatul și croșetatul în curând am de gând să lansez și nește prăjituri de casă, evident pentru asta trebuie să vina bucătăria :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu cos, tricotez, crosetez cadouri. Mi-a salvat asta din multe situatii unde nici nu stiam ce sa iau, nici bani suficienti, etc. Mai ales ca fiica mea e invitata si la 4-5 aniversari pe luna...

      Ștergere
  6. Pt plante, vezi site ul https://ierburiuitate.wordpress.com/ . Unele le stiam dar nu stiam cum sa le culeg si ce sa fac cu ele.
    Eu caut acum si de ciuperci salbatice, dar ori e la 100km distanta, ori...la 50 Km si costa 70 euro deci prea mult pt mine.

    RăspundețiȘtergere
  7. La plante e mult mai simplu decat la ciuperci. Rar sunt plante otravitoare (la ciuperci insa sunt dese), iar acestea care sunt au un gust puternic, respingator. Eu am pornit sa culeg plantele care le cunosc, apoi cele de care nu sunt sigura le culeg si vin cu ele separat si incerc sa vcad daca e cea care o stiam. Am incluse astfel in alimentatie: urzici, papadie, condurasi, paducel, leurda, si cateva plante de coada calului in gradina ce le voi culege si gati la primavara.

    RăspundețiȘtergere
  8. Tocmai m-am documentat mai bine si in Franta e interzis sa vinzi prajituri facute de tine. Poti sa o faci doar daca ai un laborator utilat si diploma . In Canada, State si Anglia insa e voie.
    Deci nu poti nici sa faci reclama, ca daca esti prins...
    Parerea mea e ca in ziua de azi se vrea tot mai multa siguranta, asa ca legile restring tot mai mult libertatile individuale si orice lucru cit de mic e reglementat. O sa sar de la una la alta, dar tin minte cind ne-a murit pisica mi-am dat seama ca pur si simplu e ilegal sa o ingrop eu insami.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă le faci la tine în bucătărie nici nu o să ai suficiente pentru reclamă, abia faci față la cunoscuți :)
      Peste tot e aiurea cu veniturile astea mărunte, că și dacă se prinde fiscul, mai ales cel din România sunt în stare să prezume că produci cât toată fabrica de la Oreo dar ești al dracului și nu declari veniturile să îi fraudezi pe ei și să vezi impozitare

      Ștergere
    2. ce am propus, sunt mici solutii. Din punct de vedere legal, sunt la limita acceptabilitatii, evident pt ca nu se plateste tva si nici impozit :)
      Dar nu, nu sta nimeni sa verifice (de la dictatura incoace) daca tortul care l-ai dat vecinei e contra cost, daca tund acasa si copiii vecinilor pt un pret simbolic, sau daca excesul de flori/castraveti/papadie il scot la vanzare.

      Cauta solutii - sigur exista!

      Ștergere
    3. :)) depinde de țară și vecini, ai rămâne cu gura căscată să citești ce reclamații își fac între ei

      Ștergere
    4. Mihaela, asa e, sunt multe legi puternice. Unde am stat inainte vecinii s-au strans si facut reclamatie si l-au fortat sa se mute pt ca...nu se spala, mirosea si avea si caine care latra. Cainele se pare ca a fost eutanasiat cu forta.

      Ștergere
  9. Interesant articol, ai avut o idee geniala, bravo! :D

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...