joi, 22 octombrie 2015

Voi cum va pregatiti pentru varsta de 70 de ani?

Ea e Alanna si pentru pensie s-a pregatit cum stie mai bine de la parinti, unchi: se asteapta la un Alzheimer. Pentru asta a abordat 3 probleme:
 -un hobby care o relaxeze si sa o faca fericita si cu si fara Alzheimer (tricotat, origami etc)
-sport pt motricitate si echilibru
-entuziasm si fericire Voi cum va pregatiti pentru astea?

12 comentarii:

  1. Hobby avem, entuziasm și fericire avem, prieteni cu care să ne bem ceaiul și la 80 de ani avem, yoga de pe youtube nu știu dacă se pune ca sport :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. yoga de pe youtube nu se depune pe fund :) deci se pune :)))

      Ștergere
  2. Invatam sa culegem ierburi comestibile din natura. Si ne straduim sa nu urce cantarul in weekend. Ca hobby m-ar place sa ma apuc de acuarela, dar inca timpul nu imi permite. Cand o sa fie baietii studenti, cu siguranta :)

    RăspundețiȘtergere
  3. in nici un fel, din pacate, cu toate ca hobby am.
    tata a avut si stiu ca in starea aceea nu prea mai stii cine esti. el facuse si sport toata viata, era slab si bine facut, a trait in mediu curat, a mers aproape saptamanal pe munte si a jucat sah (rezolva probleme din reviste), a avut un serviciu care l-a stimulat intelectual, era sufletul petrecerilor, stia bancuri si degeaba. Nu a apucat 65 de ani.
    Nu spun ca nu folosesc treburile din articol, ci doar ca eu sunt complet descurajata la capitolul asta. Nu ma gandesc decat ca, neavand copii, va trebui sa ma ingrijesc cumva din timp si sa-mi gasesc un azil care sa ma primeasca si sa nu-si bata joc de mine. Asa imi mai pot trai poate decent anii care imi raman, caci a spune ca imi prelungesc viata suna cinic. Care viata?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. suna cinic si pentru mine. De aceea m-a impresionat pozitivismul doamnei si faptul ca e constructiva si in cele mai distructive parti ale omenirii: alzheimer.
      Desi eu am copil, gandesc ca tine: vreau sa fiu eu pregatita, nu copilul - care isi va trai viata si asa complicata (va avea serviciu, casa, si probabil copiii ei).

      Ștergere
  4. bon...eu nu pot sa zic decat asta....sa incercam cat mai mult sa traim in prezent; viata e scurta, nu stim ce ne rezerva nici maine, apai peste 30 de ani; nu zic sa nu gandim pe termen lung si sa nu te ingrijesti de tine cea/cel de peste 30-40 de ani, insa cel mai important e momentul prezent, "acum"-ul de care sunt sigura; asa ca cat mai mult timp petrecut cu cei dragi si cat mai multe experiente frumoase traite impreuna....

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu m-am uitat la filmulet, ca nu e genul meu.

    As fi vrut sa intreb daca se pune ca imi bag capul in nisip ca strutul?? Pur si simplu nu ma gindesc ce-o fi peste ani si ani.
    Cum zice Iulia incerc sa traiesc cit mai bine acum. Dar nu simt ca-s inconstienta: fac dans, maninc civilizat, incerc sa-mi pastrez sanatatea...doar ca nu ma proiectez peste ani.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai ce faci e bine, nu inseamna struti-nisipare.
    Asculta filmul si o sa intelegi de ce. Eu am inceput serile sa cos la ie asa ca in paralel mai ascult cate ceva.

    RăspundețiȘtergere
  7. Din pacate america de la oras e bombardata de chimicale, supra vaccinare, supra medicamentizare incat multe solutii nici nu le prevede (mai am americance in jur.... singura care e slaba e genul care gateste, nu foloseste masina, nu cumpara vitamine, nu are niciun vaccin facut la copii). Nici nu ne dam seama ce comoara avem din saracia romaneasca: o americanca a spus ca prima rosie a mancat-o la 40 ani, tot atunci si primul morcov crud.
    Sa speram ca in viitor va descoperi si ea solutii noi pentru a amana boala.

    Eu am apreciat ca face ce face. Ca o ia ca pe ceva normal.

    RăspundețiȘtergere
  8. De acord cu Luiza.
    Am observat ca in lumea de azi tot felul de boli degenerative sunt acceptate ca o fatalitate , in loc sa se puna accentul pe prevenirea lor .
    Chiar si cu cancerul, se investesc bani in tratamente din ce in ce mai costisitoare, se pune accentul pe depistare...dar lumea medicala nu ne explica DE CE sunt mult mai multe cazuri de astfel de boli si cum am putea sa le prevenim, ca-i mai important decit tratamentul sau depistarea precoce.

    RăspundețiȘtergere
  9. ba sunt articole si mesaje. Dar cine vrea sa le asculte, le asculta.
    Nu, nu vor fi nici in publicitate, industria farmaceutica depune o presiune prea mare - e rapace....
    Cred ca in America sunt cele mai mari scandaluri ( eu ma uit si la procese si vazui cele sume de milioane si miliarde si bilioane de despagubiri pt efectele secundare ale vaccinurilor si medicamentelor... si tot nu dau faliment !!!!! ) . Dar inclusiv America a evoluat: vanzarile de suplimente scad, vanzarilde vaccinuri scad, exista proiecte si studii etc etc.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...