joi, 19 februarie 2015

Gardening containers

Adica mini gradina din lazi

Dupa ce am discutat cum sa facem rost de cutii/lazi gratis,  cum facem pamant gratis, ce seminte colectam, acum vorbim putin de decorat. Si pt asta ne trebuie un plan.
Raspunsul la cateva intrebari ne va ajuta sa decidem:

1. plante anuale sau plante bianuale?. Avantajul plantelor anuale este ca shimbam complet decorul in fiecare an. Avantajul plantelor bianuale este ca le putem pastra de pe un an pe altul, schimbam pozitia containerului si gata.

2. Schema de culoare
Cand avem indoieli sa combinam culorile putem apela la clasicul alb si rosu in acelasi container. Succesul e garantat!. Muscate albe langa muscate rosii, sau petunii albe langa petunii rosii - ce poate fi mai simplu?
https://fr.pinterest.com/pin/103793966386562710/

3. plantele cu frunze decorative pot acoperi un spatiu gri din balcon. De ex. iedera poate fi o planta potrivita pt un balcon ce este in umbra permanent, dar mai putem apela si la variante decorative  de urzica, begonii etc.


4. contraste in containere.
Sau drama :) cum imi place sa rad: o floare inalta si altele curgatoare...

5. curaj si amesteca. Containere diferite pot fi puse in contrast unu langa altul. E usor sa le despartim daca nu ne place ;) - asta e avantajul containerelor - putem muta si asocia dupa bunul plac.


6. Pt cine cautaa comoditate: plantele perene cum ar fi trandafiri,  irisi,  flori din familia echinaceea etc. pot deveni usor de intretinut: curatat toamna de uscaturi, suplimentat pamant si cam atat. Pt altii: plantele suculente (vor soare si caldura si udat rar) sunt varianta mai simpla - cautati ce vi se potriveste balconului si... incercati!


7. flori langa legume. Frumusetea si aroma se pot combina. Sunt flori care se consuma si care sunt frumos decorative.


Mai multe idei superbe am gasit aici: http://www.thegracefulgardener.com/?p=2854

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...