Stiti cu totii cum e sa locuim intr-un oras poluat. Orice scadere a emisiei va avea efect pozitiv in lant: dormit mai bine la tot orasul, sanatate:, viroze si alergii mai putine la tot orasul etc. toate astea vor duce la un calm si o atitudine mai frumoasa la tot orasul dar si productivitate mai mare. Pentru cine a circulat prin tara si in lume sigur a remarcat ce diferenta poate fi intre un oras incarcat si un sat de munte. Dar socant pt mine au fost relatarile colegilor ce au fost in Bangalore/Taiwan etc. unde datorita CO2 si poluarii ramane ca un nor atasat orasului, iar cumpararea de filtre de aer in fiecare camera este o necesitate. Chiar daca nu e perfect orasul meu, nu mi-am dat seama ce am pana nu am pierdut asta.
Cum sa reducem?
Aici deja am argumentat cele 2 cai:
-incurajarea spatiului verde va converti o parte din CO2
-diminuarea emisiei de carbon prin reciclarea deseurilor, reducerea consumului de energie ( exemplu de la Marea Britanie )
Ce putem face rapid si usor?
-mers pe jos mai mult
-redus achizitii / cumparat cu cap
-redus folosirea de electricitate in casa
-cultivat cateva ghivece frumoase si utile
4 pasi. Simplu, usor, aplicabil azi fara niciun efort.
In afara de mersul pe jos, pe celelalte 3 le-am bifat deja. Cu toate astea, nu pot sa nu spun ca cu o floare se face primavara. Cele mai mari emisii cred ca le au fabricile si cat timp ele nu fac ceva, noi, populatia, poate ca nu avem nici un spor.
RăspundețiȘtergeresuntem 7 miliarde de oameni pe planeta. Diferenta o facem noi.
ȘtergereDespre normele fabricilor si uzinelor rapoartele UE arata ca in ultimii ani s-a redus cantitatea de CO2 eliminata. O sa caut statistici si sa fac un grafic. Dar cum in ultimii ani a lovit criza, si fabricile produc mai putin.
Cel mai bun exemplu este Marea Britanie: http://iubescorasulmeu.blogspot.be/2014/09/marea-britanie-reusit-sa-scada-consumul.html