vineri, 13 noiembrie 2015

Si in sfarsit, s-a dat legea contra fumatului in spatii publice si in Romania

Stie cineva de cand se pune in aplicare?

In rest, pun aici si un comentariu (zic eu inteligent) ce l-am dat unui fumator ce victimizeaza:

Nu e nicio isterie: e o lege in mare parte a lumii, in mare parte a Europei inca de prin 2008; din 2011 si China, de anul asta si Rusia; e un proiect de lege ce la romani  e taraganat si lalait de ceva ani, singurii opozanti fiind firmele distribuitoare de tigari. Ele sunt singurele care vor pierde!
Restrictionarea spatiilor inchise pentru fumatori nu duce la interzicerea fumatului!! Fumatorii pasionati vor consuma la fel, cand vor, doar ca nu unde vor. Pana la urma, majoritari in Romania sunt nefumatorii (34% din romani mai fumeaza, dar inainte de criza in 2008  erau peste 40%).
Iar daca se lasa de fumat banii nu o sa ajunga la saltea ci tot cheltuiti, doar ca pe altele. Adica tot TVA si accize.
Exemplul este in cifrele New-Yorkului care a interzis fumatul si in parcuri si pe trotuar(undeva din 2004, dar mie mi se pare exagerat): si nu le-au scazut incasarile la stat! dar au scazut cheltuielile la clinici si urgente si la internarile pe boli respiratorii, crize de astm, infract miocardic inca din primele luni/anul urmator.

Stiti cine va suferi? o asistenta in spital de boli pulmonare: acolo peste 90% din cei de acolo sunt actuali sau fumatori activi, restul fumatori pasivi.


Si pt cei ce iubesc documentare satirice, uite aici unul despre fumatul in America: [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=hgKqa8u4uJQ] - unde de 50 ani e in scadere continua: de la 40% la aprox. 20%  in 2013



Un comentariu:

  1. Grecia ramane printre campioanele europei la fumat. Acum cu criza se va simti o mare reducere si la fumatorii greci. In celelalte tari s-au lasat...in primul rand datorita costului (tocmai citii pe time.com ca in SUA in anumite state tigarile au accize de ajung 10-12 dolari pachetul...brr)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...