joi, 5 februarie 2015

Despre necesitatea scaderii emisiei de CO2

Stiti cu totii cum e sa locuim intr-un oras poluat. Orice scadere a emisiei va avea efect pozitiv in lant: dormit mai bine la tot orasul, sanatate:,  viroze si alergii mai putine la tot orasul etc. toate astea vor duce la un calm si o atitudine mai frumoasa la tot orasul dar si productivitate mai mare. Pentru cine a circulat prin tara si in lume sigur a remarcat ce diferenta poate fi intre un oras incarcat si un sat de munte. Dar socant pt mine au fost relatarile colegilor ce au fost in Bangalore/Taiwan etc. unde  datorita CO2 si poluarii ramane ca un nor atasat orasului, iar cumpararea de filtre de aer in fiecare camera este o necesitate. Chiar daca nu e perfect orasul meu, nu mi-am dat seama ce am pana nu am pierdut asta.

Cum sa reducem?
Aici deja am argumentat cele 2 cai:
-incurajarea spatiului verde va converti o parte din CO2
-diminuarea emisiei de carbon prin reciclarea deseurilor, reducerea consumului de energie ( exemplu de la Marea Britanie )

Ce putem face rapid si usor?
-mers pe jos mai mult
-redus achizitii / cumparat cu cap
-redus folosirea de electricitate in casa
-cultivat cateva ghivece frumoase si utile

4 pasi. Simplu, usor, aplicabil azi fara niciun efort.

2 comentarii:

  1. In afara de mersul pe jos, pe celelalte 3 le-am bifat deja. Cu toate astea, nu pot sa nu spun ca cu o floare se face primavara. Cele mai mari emisii cred ca le au fabricile si cat timp ele nu fac ceva, noi, populatia, poate ca nu avem nici un spor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. suntem 7 miliarde de oameni pe planeta. Diferenta o facem noi.
      Despre normele fabricilor si uzinelor rapoartele UE arata ca in ultimii ani s-a redus cantitatea de CO2 eliminata. O sa caut statistici si sa fac un grafic. Dar cum in ultimii ani a lovit criza, si fabricile produc mai putin.

      Cel mai bun exemplu este Marea Britanie: http://iubescorasulmeu.blogspot.be/2014/09/marea-britanie-reusit-sa-scada-consumul.html

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...