marți, 7 iulie 2015

Teach for Romania

 Teach for Romania este o asociatie ce plaseaza profesori si invatatori cu entuziasm in zone foarte sarace. Pe acesti copii, la limita saraciei, ce se incalta iarna cu papuci de plastic si isi fac temele la lumina lumanarii, ii ajut cum pot de ani de zile. Grupul nostru e mic, suntem aproximativ 10-20 femei implicate si ajutam circa 60 copii sa nu abandoneze scoala: haine vechi, incaltaminte veche, un ghiozdan fac diferenta intre a opri scoala la 10 ani sau a continua.

Citind despre Teach for Romania am ajuns sa aud ca exista actiuni oficiale cu efect concludent de identificare si izolare a problemelor, cat si un ajutor propriu zis. Inca e putin, au reusit in ultimul an sa plaseze 17 cadre didactice de calitate si cu entuziasm este mai mult decat nimic: este un prim contact cu cele mai negre parti ale societatii noastre, cu viitorii cersetori sau puscariasi. Dar daca noi, cateva mame am reusit sa influentam viata a 60 copii, cele 17 cadre didactice au venit in contact cu 2 mii de copii si le da sanse mai mari.

 Ei spun ca vor dubla grupul de cadre didactice in anul asta, dar primul lucru ce l-am remarcat este intelegerea mizeriei, cauzei, si identificarea unor pasi mici dar rapizi.

 Fondurile de la Teach for Romania sunt de la Comisia europeana, pt reducerea abandonului scolar de la actualul 17% la 12 la suta (cat este media europeana). Din articolul Decat o Revista am identificat o expresie ce lipseste deseori profesorilor: Orice noţiune nouă este bine sa fie conectată cu universul lor, astfel încât predarea să devină relevantă.  http://features.decatorevista.ro/18-profesori-pentru-romania


Putem sa facem cunoscute mai departe aceste informatii. Sunt sigura ca sunt si alti oameni cu entuziasm ce vor sa se duca sa predea. Luati-va timp si cititi articolul, pe mine m-a impresionat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...