miercuri, 8 iulie 2015

Ce mancam pe drum in vacante


Cele mai mari deraieri alimentare le  avem in deplasare. Acasa e simplu, am permanent fructe si legume si branzica si supe deci solutii comode. Dar la drum? In weekend am platit scump  plecatul in haos asa ca ams ervit 3....meniuri  de la mac donaltz....
Asa ca am decis sa imi stabilesc niste pasi de urmat inainte de orice deplasare.

Pasul 1: apa. Neaparat apa. Pt asta pastrez si recilcul 3-4 sticle de plastic si le reumplu cu apa de la cana filtranta, dar cu varf de baut, ca pentru copii (ne fereste de accidente). Daca plec la drum mai mare iau o sticla mai mare.

Pasul 2: servetele la indemana. Da, ne curge una/alta, asa ca deseori evitam sa mancam in drum/masina/tren pt ca...nu am cu ce ma sterge/spala.

Pasul 3: sandvishuri cu branza si legume. Branza este consumata de toti, asa ca iau fie branza feliata de la producator, fie moale si o combin cu ceva plante si fac tartinabila; adaug felii subtiri de castravete/frunza salata/rucola/ardei sau nimic si avem sandvishuri. Portionez in pungute. Seminte(nuci, alune, migdale, floarea soarelui).
Ouale fierte. La noi sunt solutie de avarie, fie le iau fierte in coaja si le consumam alaturi de legume, fie le decojesc si bag in tartine.


Pasul 3':daca am mai mult timp si spatiu decat banalele sandvishuri: casolete. Imi convine cand nu am probleme de transport/stocat (suntem cu masina) si pot sa iau casoletele in care pot pune aproape orice, ca acasa: cutia cu fructe spalate (preferam banane, struguri, cirese, caise, nectarine etc), cutia cu legume: castravete bucati/morcov/rosioare/brocoli/telina/gulie bucati etc portionate sa fie usor de luat.  Ba mai mult, o prietena isi duce sambata copiii la activitati, intre timp ea acasa gateste lasagna (pastele lor saptamanale) in casolete de aluminiu si le ia fierbinti asa ca le mananca regim picnic la 1-2 ore de la plecare, si au o masa calda. Pt asta mi-ar prinde bine si un set picnic, cu paturica, cateva furculite, geanta termoizolanta pt mancare. Dar nu fac, asa ca eu iau deseori chiftele de legume/carne facute la cuptor.


Stau prost cu timpul si organizarea? Alternativa rapida:
Ma duc la Megaimage-ul din apropiere, iau cateva mere/fructe de sezon,cate un croasant, 2 sticle mici cu apa si plecam. Prefer acelasi magazin pt ca e aproape, rapid, si il cunosc, nu risc derapaje.
Daca sunt pe drum si nu am nimic, opresc la o brutarie mica si iau ceva patiserie. Deseori o piine calda, pe loc facuta e mai buna ca orice, si 2 iaurturi de baut.


Si nu in ultimul timp, de respectat programul ca acasa. Daca de obicei mancam la ora 18:30 seara, atunci urmaresc ora si nu mai devreme dar nici nu lalai cu masa spre 19:30 pt ca sigur voi fi moarta de foame, cumpara/comanda compulsiv, cu riscul de a fi scump dar prost.

5 comentarii:

  1. eu am facut si chiche pe care l-am luat cu mine; tine maxim 2 zile daca nu e super cald; cand am fost cu cortul mi-a prins super bine bine; in rest sunt adepta sandvisurilor insa ideile tale sunt bune si sigur ma voi inspira cand plecam in vacanta cu masina

    RăspundețiȘtergere
  2. Sandviciurile sunt sfante, dupa parerea mea :) Depinde genul de plecare, dar de obicei sunt sandviciurile care sunt cel mai comod de carat si consumat. Nu eram fan fructe pana de curand - deh, te schimba copiii - si mie imi mai place sa am mereu de rezerva, in caz de intarzieri neprevazute niste biscuiti sau covrigei - ceva ce rezista mult si daca nu sunt consumati, pot fi reutilizati la un drum viitor si pastrati tot pentru urgente.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. alternativaok pt biscuiti si covrigi sunt semintele: nuci, alune, seminte de floarea soarelui. Rezista si la shuturile ghiozdanului, dar si sunt consistente.

      Ce am uitat sa scriu: fructele confiate/uscate. E drept ca nu ne dam in vant dupa ele ca nu am o sursa ok, dar stafide, smochine uscate pot fi o gustare nemaipomenita.

      Ștergere
  3. Cind suntem pe drum de mai mult de o zi, deci sandviciurile s-au terminat intru intr-un magazin si cumpar rosii cherry-sunca-brinza si piine. Si ceva dulce de la brutarie patiserie(cu punct rosu pentru brutariile nemtesti si austriece).
    Mai pun si casolete cu un fel de salata de paste-rosii-ton-avocat. La orice drum avem si morcovi curatati intr-o punga. In Romania vara pun un borcan de afine cu miere, apoi distribui in paharele. Nu folosesc setul de picnic, ci am o cutie in care pun tacimuri si imi iau farfurii normale din care-mi face mai multa placere sa maninc.
    Uneori cind avem timp fac sandvis la aparat , un croque monsieur (sau madame?) cu unt, sunca, brinza, ou.
    Zilele astea am fost la hotel si a doua zi am mincat sandviciul facut discret la mic-dejunul de la hotel si bagat (rapid si discret)in geanta. Americanii am remarcat ca o fac fara nici o jena: isi fac sandvisul, apoi pleaca cu el in mina.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe langa sfintele sandwich-uri mie imi plac la nebunie merele cu biscuiti. Musc o data din măr, apoi din biscuit, mâncare de bebeluși dar care ține mult fără să se altereze :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...